Nood aan een gespecialiseerde voetverzorging of een medische pedicure?

 

Onze voeten zijn de basis van het menselijke lichaam. Iedereen heeft baat bij een goede voetverzorging. Pijnlijke voeten kunnen de lichaamshouding veranderen waardoor nek- en/of rugklachten kunnen ontstaan.
Een voetverzorging kan preventief gebeuren om voetproblemen te voorkomen. Het is een ontspannende voetbehandeling.

De curatieve behandeling bestaat eruit om problemen te behandelen: ingegroeide nagels, involutie- of tunnelnagels, schimmel- en kalknagels, pathologische eelt verwijderen,…De meeste voetproblemen zijn goed en vrij eenvoudig te verhelpen. Ik geef u eveneens advies i.v.m. schoenen, sokken en de dagelijkse verzorging.

De behandeling kan plaatsvinden in de praktijk of, indien gewenst, aan huis. Van elke klant maak ik een persoonlijk dossier aan. Belangrijke medische gegevens worden genoteerd.
Indien u aan bepaalde voorwaarden voldoet, voorziet het ziekenfonds een financiële tussenkomst. De nodige formulieren vul ik, met plezier, voor u in.

Speciale technieken

Nagelregulatie

Deze techniek verhelpt ingroeiende teennagels en vormverandering van de nagel. Er wordt een beugeltje (onyclip, bel-clip, bs spange) over de nagel geplaatst om te voorkomen dat deze (verder) kan ingroeien.

Nagelprothese

Met een nagelprothese kunnen we de nagel corrigeren of repareren bij een afwijkende groei. Bv. bij een gespleten nagel, stootnagel of deels verwijderde nagel. Dit gebeurt met Gehwol nail repair.

Ortheses

Deze techniek dient voor het ontlasten van diverse drukplekken aan- en tussen de tenen. Hierbij wordt een siliconen (teen)stukje op maat gemaakt.

Anti-druk

D.m.v. vilttherapie worden pijnpunten aan de voet ontlast. De pijnlijke plekken worden drukvrij gelegd om de pijn te verminderen.